Lakossági fórum - Meghívó

2017.11.17. 17:30

Tass Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 2017. november 27. napján 13 órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit

MEGHÍVÓ

Tass Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 2017. november 27. napján 13 órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit.

A lakossági fórum helye: Faluház Tass Szent István tér 2.

Tass közigazgatási területéről Települési Arculati Kézikönyv (TAK) és Településképi rendelet (TKR) készül, amelyek munkaverziójának ismertetése mellett lehetőségük nyílik a dokumentumokkal kapcsolatos kérdéseiket feltenni, és jelezhetik esetleges változtatási igényüket.

TAK megtekinthető ITT

Miről lesz szó?

Települési Arculati Kézikönyv (TAK) leírja a település természeti és épített környezete – például középületek, közterületek, lakóházak – által meghatározott arculatát, jellemzőit, védendő értékeit, és ezek alapján ajánlást tesz arra, hogyan lehet a településképet megőrizni, annak jó építészeti hagyományait a jövőben tovább vinni.

Az önkormányzat a településkép védelmét Településképi rendeletben (TKR) biztosíthatja. Ennek lényege ugyancsak a település jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzése és fejlesztése.

A partnerségi rendeletben meghatározott partnerek és a lakosság javaslatot, véleményt nyilváníthatnak a lakossági fórumom, valamint az azt követő 8 napon belül( december 5-ig) az info@archikom.hu elérhetőségen, valamint a polgármesteri hivatalban.

Vegyen részt Ön is a lakossági fórumon, és tegye meg javaslatait! Szóljon bele, formálja Ön is Tass építészeti arculatát!


 

2017. november 17.

Németh Gábor

polgármester