Útkarbantartás

Útkarbantartás

HozzászólásSzerző: lecso87 » 2010.02.12. 17:33

A mai napon egy kellemes meglepetésben részesültem, mikor kis községünk utcáin gyalogoltam. Mindez amúgy egy teljesen evidens dolog lenne, miszerint egy munkagép takarítja az utcákat a felgyülemlett és megolvadt hótól(latyaktól).
Azonban mikor megláttam :o , hogy a gépjárművet vezető személy, a természet által gondolkodásra teremtett testrészét -a fejét- nem használva megy a faluban körbe-körbe és az úttest azon részére sikerül neki a havat kotornia ahol annak semmi keresni valója nincs, egy világ omlott össze bennem .:(
Tehát a Faluban megépült a csapadék elvezető rendszert nem vette igénybe. De ha egyszer már van, akkor legalább egy kicsit oda figyelve próbáljuk az olvadékot ott felhalmozni, ne pedig az úttest azon felén ahol nincs árok vagy vízelvezető vályú. Mindez vonatkozhat ránk is akik a kis hólapátunkkal teszi járhatóvá a gyalogosok részére a járdát. :arrow:
Így elérhetjük azt is, hogy ha eljön az olvadás teljes stádiuma nem kell térdig érő sárban járnunk, hanem csak mondjuk az amúgy is megszokott kis pocsolyákat kell kerülgetnünk.
Bízom benne, hogy eljut mindazoknak a fülébe ez a hozzá szólás akik valaha havat lapátolnak vagy hótoló géppel segítik autós közlekedésünket szeretett kis falunkban.
Üdv:Lecso
lecso87

Re: Útkarbantartás

HozzászólásSzerző: tass56 » 2010.02.13. 12:27

Nekem az a véleményem ha ezt a nagy mennyiségű havat ha oda tolnák a folyókákba kb a nyáron olvadna el és addig járnánk a sárna. A folyókákon lefagyot hó nem vezetné el vizet.
tass56

Vissza: Társalgó