Polgármesteri Köszöntő

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntöm Önt, aki most internetes barangolása közepette rátalált községünk honlapjára. Szeretnénk segítségére lenni mindenkinek, aki felkeres minket, és tájékoztatást adni településünk életéről, hétköznapjairól, ünnepeiről.

A tassi polgár lokálpatrióta. Büszke községünk múltjára, amelynek több, mint 900 éves írásos emléke létezik, hiszen 1109-ből származik az az oklevél, mely egy 1002-ben íródott Szent-István-i levél átirata.

Településünk stratégiailag kiemelt földrajzi helyzete miatt a régi időkben is fontos események helyszíne volt. A középkorban egyik legjelentősebb dunai átkelőhely volt, I. Szulejmán török császár a sikertelen bécsi ostrom után itt kelt át a Dunán, és itt adta át a nála őrzött Magyar Szent Koronát Szapolyai János követének. De megfordult nálunk II. Rákóczi Ferenc fejedelem is a szabadságharc alatt.

Az újkori történelmünkből meg kell említeni Földváry Gábor nevét, majd a múlt század magyar politikai életében nagy szerepet játszó Darányi Ignác, Darányi Kálmán, Hóman Bálint nevét, akik tassi illetőségűek voltak.

A múltban is, a jelenben is mezőgazdasági jellegű településünkön az utóbbi időben egyre nagyobb jelentősége van az idegenforgalomnak. A Kis-Duna és az Öreg-Duna találkozása, ennek környéke csábítja ide a pihenni vágyókat. Kitűnő horgászvizeink vannak, a Duna mellett másik jelentős horgászterület a Kiskunsági Főcsatorna. Üdülőterületünkön kb. 900 hétvégi ház biztosít nyugalmat, pihenést tulajdonosainak. Vízisport-, szállás- és horgászlehetőségekkel várjuk a kikapcsolódást keresőket a Dunán, kulturális és szabadidős rendezvényeinkkel pedig a falu központjában.

Egész éves programunkat megtekintve, remélem Ön is talál olyat, amelyen személyesen is találkozhatunk, és jó hírét viheti ennek a történelmi településnek.

Találkozzunk Tasson!

Adatkezelési tájékoztató Tassi Polgármesteri Hivatal, illetve  Tass Község Önkormányzata ügyfél adatainak nyilvántartásához az indított eljáráshoz való személyes adatok biztosításához.
Adatkezelő: Tassi Polgármesteri Hivatal/Tass Község Önkormányzata
Cím6098 Tass Széchenyi út 48., Telefonszám: +36(76)536-204, E-mail cím: onkormanyzat@tass.hu

Adatvédelmi tisztviselő:
  dr. Iváncsics Krisztina (6090 Kunszentmiklós, Petőfi lkt. II/B. fsz. 7., tel: 0620/934-1950, email: ikdr@t-online.hu.) Az adatkezeléséről szóló tájékoztatót elolvastam és megértettem, az adataim kezeléséhez hozzájárulok.