Tassi Kulturális Egyesület

A Tassi Kulturális Egyesület (TAKE) volt az első közhasznú civil szervezet a településen.

Hivatalosan 2003. december 17-én került bejegyzésre az egyesület azzal a céllal, hogy a községünkben élő gyermekek, fiatalok felnőtt és idős korosztály számára kulturális, hagyományteremtő, képességfejlesztő programokat szervezzen, lehetőleg e tevékenységeket összekapcsolva a természet- és egészségvédelemmel, környezetszépítéssel.

Működésünk során arra törekszünk, hogy minél szélesebb kört célozzunk meg programjainkkal, lehetőleg ingyenesen. Ennek érdekében többször végeztünk felmérést a lakossági igényekről. Folyamatosan figyeljük a visszajelzéseket, és anyagi illetve személyi lehetőségeink szerint figyelembe vesszük a megvalósítható ötleteket.

Közhasznúságunk folytán segíteni tudjuk az azóta megalakult más civil szervezetek működését a faluban, és az Önkormányzat által szervezett programokhoz mind személyi, mind anyagi segítséget és együttműködést nyújtunk.

Az egyesület jelenleg 20 főből áll, de számos önkéntes is segíti munkánkat.

A tizenegy éves fennállásunk során az alábbi hagyományokat, hagyományos rendezvényeket teremtettük a faluban:

–       11 éve főszervezői vagyunk a Falunapnak, aminek sikeréhez nem csak munkánkkal, hanem jelentős anyagi ráfordítással is hozzájárulunk. Ezen a programon a falu lakosságának nagy része és a környező települések lakói is részt vesznek, körülbelül 1500-2000 fő. A nap rendezvényei változatosak, minden korosztály talál kedvére valót. Lehetőséget nyújtunk a helyi tehetségek bemutatkozására kiállítás formájában, színpadi műsorokkal szórakoztatjuk a résztvevőket, játszóházat szervezünk, különféle bemutatókat, játékokat, gyerek- és sportprogramokat hozunk erre a napra.

–       Két éve a Duna-parton is rendezünk egy nyári fesztivált – Duna-parti Party címmel -, ahol a sporté a főszerep, családok, baráti társaságok főzhetnek a szabadban, a gyermekek pedig egésznap játszhatnak. Itt egyesületünk kialakított egy strandröplabda- és egy strandfoci pályát, és ellátta megfelelő felszerelésekkel is, melyet mindenki ingyen használhat. Így sikerült a tavasztól őszig a falu üdülőterületén tartózkodó nyaralókat is bevonni egy helybeli rendezvénybe, és folyamatos sportolási lehetőséget is biztosítani a számukra. Reményeink szerint egy új hagyomány kezdetét is jelenti ez a rendezvény, melynek szervezését már idén is elkezdtük.

–       Fennállásunk óta évi két alkalommal ingyenes egészségnapot szervezünk az érdeklődőknek. Ilyenkor neves orvosokat, természetgyógyászokat, életmód-tanácsadókat hívunk meg, hogy minél több szemszögből ismerkedhessünk meg az emberi szervezettel és egészségünk megőrzésének lehetséges módjaival.

–       Hagyomány, hogy évenként megrendezzük Erzsébet-Katalin napi jótékonysági bálunkat, melynek bevételét más programjaink finanszírozására fordítjuk.

–       Évente több alkalommal szervezünk gyermekeknek és felnőtteknek színházlátogatást a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházba.

–       Legalább kétszer szervezünk játszóházat óvodásoknak és iskolásoknak az ünnepekhez kapcsolódóan.

–       Minden évben részt veszünk faluszépítő akciókban vagy magunk szervezünk hasonlókat.

–       Aktuális nemzeti évfordulókhoz kapcsolódva rendezünk kulturális előadásokat, zenés megemlékezéseket, beszélgetéseket.

–       Szervezünk Gyereknapot, Családi napot, Tök-jó Party-t, ingyenes Mikulás műsort, múzeumlátogatást is.

Szívesen kapcsolódunk a községben tevékenykedő más civil szervezetek kezdeményezéseihez.

A Faluházban lévő programok eltöltéséhez is segítséget nyújtunk, (pingpong asztallal, számítógépekkel), örömmel látjuk, hogy teljes kihasználtsággal működnek a Faluház nyitva tartási ideje alatt.

Mindezek mellet folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel érdekesebbé tehetjük a tassiak életét, számukra változatos kikapcsolódási formákat biztosíthatunk.

    Ezúton is szeretnék mindenkit meghívni közénk. Várunk olyan tevékeny embereket, akiket érdekel a munkánk, egyetértenek kitűzött céljainkkal, és szívesen részt vennének programjaink tervezésében és megvalósításában.

Egyesületi összejöveteleink időpontjáról érdeklődhetnek az alábbi telefonszámokon. 06 30 290 2587

Ha Ön egyetért céljainkkal, hogy a továbbiakban is  Tass lakosságának színvonalas kulturális programokat tudjunk rendezni, kérjük, támogassa egyesületünk további tevékenységét adója 1%-ával, vagy bármilyen más adománnyal!

Adószámunk: 18365421-1-03

Baranyi Zoltánné

TAKE elnök

Németh Gáborné                                                                                    Béki Mónika

Gazdasági vezető                                                                                    TAKE titkár

Adatkezelési tájékoztató Tassi Polgármesteri Hivatal, illetve  Tass Község Önkormányzata ügyfél adatainak nyilvántartásához az indított eljáráshoz való személyes adatok biztosításához.
Adatkezelő: Tassi Polgármesteri Hivatal/Tass Község Önkormányzata
Cím6098 Tass Széchenyi út 48., Telefonszám: +36(76)536-204, E-mail cím: onkormanyzat@tass.hu

Adatvédelmi tisztviselő:
  dr. Iváncsics Krisztina (6090 Kunszentmiklós, Petőfi lkt. II/B. fsz. 7., tel: 0620/934-1950, email: ikdr@t-online.hu.) Az adatkezeléséről szóló tájékoztatót elolvastam és megértettem, az adataim kezeléséhez hozzájárulok.